Geweldig, u gaat een presentatie geven!

Bij een lezing, presentatie of toespraak gaat er – als spreker – een uitgebreide voorbereiding aan vooraf. Veel energie en tijd is er gestoken aan het schrijven van de inhoud van de toespraak. Als u dan zoveel tijd hebt gestopt in de voorbereiding dan is het wel zo prettig als het geluid van dermate goede kwaliteit is dat de toehoorders u goed kunnen verstaan. Hieronder enkele aandachtspunten waarbij wij u gaat mee helpen.

Systeem

Voor grotere zalen zijn actieve speakers doorgaans de beste keus. maar is wel een grotere investering. Actieve luidsprekers zijn voorzien van een ingebouwde versterker waarmee vervorming bij grotere afstanden tussen versterker en speaker worden tegengegaan. Ook kunnen dergelijke audiosystemen het geluidssignaal optimaal verdelen tussen de verschillende luidsprekers die op het systeem zijn aangesloten.

Microfoon

De ketting is ook in dit geval zo sterk als de zwakste schakel. Gewoon maar een microfoon is niet zelden een verkeerde keuze. “We kiezen voor de goedkooptste want het budget is niet toerijkend”. Onverstandig, want alleen met een goede microfoon komt een goede audio-installatie tot haar recht. Wij gebruiken dan ook een kwalitatief goede microfoon die de menselijke stem het beste vertaalt. De microfoon kan met draad of draadloos zijn. Natuurlijk is het grote voordeel van draadloze microfoons dat u flexibeler bent als het gaat om plaats en afstand.

Akoestiek

De locatie en de bereikbaarheid daarvan speelt een belangrijke rol. Maar de akoestiek van de locatie speelt een grote rol in de geluidsbeleving. Vooral flutterecho  en teveel galm zijn één van de belangrijkste veroorzakers van slechte verstaanbaarheid van sprekers. Belangrijk is dat het audiosysteem goed is afgestemd op de ruimte: een juiste plaatsing van luidsprekers kan al enorm helpen. Een ander mogelijkheid is om grote,  galmende ruimtes in kleinere ruimtes op te delen door op meerdere punten speakers neer te zetten.

Decor

Het is altijd prettig als de omgeving waarin u als spreker staat, u een extra aangenaam gevoel geeft. Denk daarom goed na over de inrichting van het podium. Maak vooraf een algeheelplan voor alle onderdelen zoals licht, geluid en decor om het als geheel harmonieus te laten samenvloeien. Het decor kan bijvoorbeeld met LED-videoschermen, projectiedoeken en speciale lichteffecten worden vormgegeven.

Audio Verhuur Zwolle

Assendorperstraat 29, Zwolle
tel: 06 47436777
info@audioverhuurzwolle.nl

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

5 + 7 =